Graviditetsgener

Graviditestgener - Behandling under graviditeten

Gennem en graviditet, udfordres kroppen på forskellig vis gennem alle trimestre. Rådgivning, instruktion af hensigtsmæssig aflastning eller tilpassede træningsøvelser kan være med til at aflaste gener og ubehag. Herudover kan behandling af smerter fra bækken og ryg, have gavn af muskulær behandling og massage. Vi undersøger og behandler stort set alle former for smertetilstande forbundet med graviditet.

Hvis  du er usikker på om vi kan behandle dig, er du velkommen til at kontakte klinikken.

Typiske problemstillinger under graviditeten

Vi kan ud fra et fysioterapeutisk udgangspunkt hjælpe dig med de problematikker, du måtte have om det er i kombination med specialiseret træning eller råd om aflastning og ergonomi.

  • Problemer med iskias, bækken- og lændesmerter
  • Ømme ben og fødder
  • Spændinger i ryg og overkrop
  • Generel uro og anspændthed
  • Kvalme (vi har gode erfaringer med akupressur og akupunktur for kvalme under graviditet)

Vi har købt en graviditetspude som passer til alle

Vores massagepude til gravide er udformet med hul til maven og barmen. Den har et underlag af blødt materiale, så du får den støtte, du har brug for så du kan ligge på maven og slappe af under behandlingen. Terapeuten sørger for at du lejres så du kan slappe af under behandlingen.

Mange vælger at gøre noget ekstra godt for sig selv. Og mange gravide benytter sig af graviditetsmassage, når maven vokser. Det er ligeledes muligt at bestille massage uden af have en henvisning fra lægen. Det vil dog altid kræve en første gangs konsultation, hvor fysioterapeuten laver en undersøgelse og hvor I sammen laver en plan for behandlingerne. Se priser.

Hvornår kan du få behandling?

I princippet kan du få behandling stort set, hvornår det skal være. Der skal være stærke kontraindikationer, før det anbefales at undlade behandling som gravid. Det kan være svær bækkenløsning, feber eller anden sygdom, og er du i tvivl, er du velkommen til at kontakte klinikken eller spørge din læge først.

Vi modtager gravide klienter i alle stadier af graviditeten, og nogle nyder at få massage, så tæt på fødsel som muligt, da massage kan være en god hjælp til, at kroppen nemmere kan slappe af, når det bliver tid.

Vi tilpasser selvfølgelig behandlingen til dig og dine behov, så du opnår den bedste effekt og får en god oplevelse.

Indenfor jordemoderfaget er graviditetsmassage en anerkendt del af tilbud til gravide.

Gynækologiske problemer under graviditeten og efter fødslen

Siden april 2021 har vi kunne tilbyde fysioterapeutisk behandling med speciale i ”bækkenbunds-fysioterapi”. Maria Vestergaard har flerårig erfaring indenfor specialet og har bred erfaring med behandlinger af bækkenproblematikker. Maria arbejder både med individuelle behandlinger og holdtræning. Læs mere om gynækologisk fysioterapi her.