Holdtræning Middelfart Fysioterapi

2023 Holdtræningsnyhedsbrev fra Middelfart Fysioterapi

Holdtræning kan forbedre din livskvalitet!

Livskvaliteten får et markant løft, og stressniveauet daler, når vi træner sammen med andre, viser et studie.

“Træning på hold forbedrer livs­kva­li­teten og re­du­ce­rer stress langt mere ef­­fek­­tivt end træning på egen hånd. Det viser et amerikansk studie. Her rekrutterede forskerne 69 medicinstu­de­ren­de, som fik valget mel­lem at følge et 12-ugers træ­­­nings­­­for­­­løb på hold eller at dyrke motion alene i samme periode. 

Holdtræningen varede 30 minutter pr. gang og havde fokus på core­træ­ning og funktionelle ø­vel­ser. Den individuelle gruppe kunne fx løbe eller dyrke styrke­træ­ning, blot de foretog det alene eller sammen med højst to andre. Efter forsøgsperioden havde holddeltagerne reduceret deres stressniveau med 26 procent og meldte om markant for­­bed­­ret livskvalitet. Solomotionisterne havde brugt dob­belt så lang tid på deres træ­ning, men det havde ikke givet signifikante ændringer i livs­kva­li­tet eller stress­ni­veau.

Kilde: The Journal of the American Osteopathic Association

 

På Middelfart fysioterapi er vi eksperter i holdtræning og bruger vores faglige viden, personlige erfaring og lidenskab for bevægelse på alle vores hold.

 

Vi har sat 2023 i gang med friskt sind og ser frem mod et år med spændende nye tiltag.

 

Freja har igangsat babytummel og efterfødselshold. Det er skønt med nye (små) ansigter på klinikken og holdet kører med høj stemning og godt humør.

Vores hold med Fysio-flow er ligeledes populært, fysio-flow er en fysioterapeutisk tilgang bevægelse med stræk som man kender fra eksempelvis yoga. Her er der fokus på åndedræt, stræk…

Tina og Lisbeth er tovholdere på klinikkens Gla:D hold, som henvender sig til dig med symptomer på slitage i knæ og hofte. Der er løbende optag på holdene som kombinerer træning, vidensdeling og patientundervisning med stor effekt på smerter, funktion og livskvalitet.

Vi tilbyder holdtræning for alle, generel træning, rygtræning eller fysio-bootcamp som ser niveaudelt således, at den fysioterapeut som har undersøgt og tilrettelagt behandlingsplanen, kan vejlede og finde netop det hold hvor du får allermest ud af din træning.

Klinikken tilbyder ligeledes  hold til dig som er besværet af dårlig balance, har brug for styrke og træning af udholdehed. Holdene henvender sig til dig som trænger til et boost efter en operation eller funktionstab efter eksempelvis sygdom, eller blot til dig som trænger til at komme i gang med at træne hvor en fysioterapeut sørger for at ramme netop dit behov. Nogle af disse hold er specifikke til nogle diagnoser, som Parkinson eller sklerose – her er fysioterapeuten specialiseret i de forskellige diagnosetyper.

Kommende tiltag med holdtræning vil blandt andet være nyt hold i osteoporose hvor Nanna med ny viden fra og certificering.
Fokus på træning, natur, sind og sundhed vil ligeledes være en stor inspiration for forår og sommer 2023 – følg med på vores hjemmeside og facebook og se hvad året bringer.

Andre nyheder: