Efterfødselstræing

Efterfødselstræning på hold

IMG 9817 copy2
Freja B. Poulsen

“Min interesse for efterfødselstræning er vokset siden jeg selv blev mor. Efter min anden graviditet skulle kroppen i form igen og jeg mærkede tydeligt forskel på første og anden graviditet. Derfor valgte jeg at tage kursus i efterfødselstræning så jeg med min erfaring og faglige viden, kunne hjælpe andre i samme situation.”  

Freja B. Poulsen har uddannet sig i indenfor  efterfødselstræning og tilbyder holdtræning, rådgivning og individuel behandling og til dig som er gravid, lige har født og for dig og baby. Det er muligt at træne på efterfødselshold eller at træne individuelt ved fysioterapeut afhængig af din problematik.

Graviditet og fødsel har stor effekt på kroppen. Belastningen fra forandring af kroppens tyngdepunkt påvirker muskulatur og led. Efter fødslen opleves øget tyngde fra barmen og ny belastning fra at bære baby. Dine mavemuskler er måske blevet delte og her kan vurdering af omfanget, rådgivning og instruktion i hensigtsmæssige øvelser for mavens muskulatur have stor effekt. Træningsformen på efterfødselshold er af høj kvalitet med fokus på at aktivere de rette muskelgrupper korrekt. Der vil være træning med og uden redskaber. 

Efter en samtale og undersøgelse vil øvelserne tilrettelægges så de er mest optimale for dig og du vil kunne få suppleret holdtræningen med individuelle hjemmeøvelser. 

Hvorfor træne efter fødslen?

Din krop er påvirket af graviditetens belastning. Mavemusklerne er blevet delte og svagere, ryggen, bækkenet, nakke og skuldre har været udsat for stor belastning under graviditeten og fødsel. Det naturligt, at du mærker, at kroppen har forandret sig.

Kroppens tyngdepunkt grundet den store mave, har været flyttet over længere tid. Dit lændesvaj har måske været forøget og ballemuskulaturen har ikke været så aktiv som tidligere. Du har nu en øget tyngde fra barmen og må bære rundt på din baby. Det kan naturligt give ømme ryg, nakke- og skuldermuskler. Måske skal du også have fokus på den måde du ammer, så du aflaster din nakke og skuldre (Husk at bruge din ammepude).

Hvis du ikke får trænet kroppen op igen kan du i værste fald få problemer med ryg- og skuldersmerter og inkontinens. 

Efterfødselstræning

Genopbygning af en stærk og sund krop efter fødslen. Fysioterapeutisk undersøgelse, konsultation og 8 ugers træning. Pris 1150 kr
Tilmelding

Tilmelding til Efterfødselstræning

Kom i gang med Efterfødselstræning. Find dit hold i listen og tilmeld dig.

Efterfødselstræning på hold

Graviditetstræning

Vil du have kroppen igen efter fødslen?

Så kom til genoptræning hos Middelfart fysioterapi og få styrken tilbage i din krop.

Hvornår kan jeg starte?

Hvis du har haft en ukompliceret fødsel, kan du starte når du føler dig klar. Hvis du har haft en kompliceret fødsel eller født med kejsersnit anbefales det at du får grønt lys fra din læge om at træne.

Hvad får jeg?

En individuel samtale og undersøgelse inden forløbets start. Graviditet, og ikke mindst fødsel kan være en hård belastning for kroppen. Træningen som henvender sig til dig, der ønsker at genopbygge kroppens styrke efter graviditet og fødsel.

Ved særlige komplikationer har vi tilknyttet en gynækologisk fysioterapeut til klinikken, som vi har mulighed for at sparre og rådføre med.

Baby er naturligvis velkommen på holdet. Der er plads til barnevogn ved trappen foran klinikken.

Gynækologisk fysioterapi efter fødslen

Hvis du oplever alvorlige komplikationer, smerter i underlivet eller har problemer med at holde på vandet har vi vores erfarne gynækologiske fysioterapeut som kan hjælpe med at udspænde muskulatur og til at afspænde bækkenbunden som har stor effekt for mange. Dette gælder også hvis du har haft en kompliceret fødsel eller kejsersnit og lider af de gener som følger med. 

Maria Vestergaard kan med sit særlige speciale afhjælpe mange af komplikationerne efter fødsler som supplement til træningen.

Kontakt klinikken for information om næste holdopstart