Akupunktur

Akupunktur - Hvordan virker akupunktur?

Der er på Middelfart fysioterapi flere fysioterapeuter som er uddannede i akupunktur. Behandlingen sker ud fra en grundig fysioterapeutisk undersøgelse og behandlingsplan.

Behandlingen foregår ved, at man stikker tynde nåle ind i hud og muskler. Her stimulerer nålene nerverne. Dette kan resultere i lokal øget blodgennemstrømning og udskillelse af smertedæmpende hormoner. Endelig kan nålebehandlingen påvirke den mentale oplevelse af symptomer og smerter positivt. Virkningen er langsomt indsættende og efter 5-6 behandlinger, vil der kunne opleves en begyndende effekt. Optimalt behandles der 6-12 gange ved behandling af langvarige smertetilstande. 

Hvad hjælper akupunktur på?

Man anvender primært akupunktur til at behandle veldefinerede smertetilstande i muskler og led samt migræne og spændingshovedpine. Man kan også anvende akupunktur til at lindre gener relateret til kræft f.eks. kvalme. 

Hvordan foregår akupunktur?

Akupunktur kan bruges som supplerende behandling og som specifik behandlingsform. Akupunkturpunkter eller trykfølsomme punkter, som er relateret til de symptomgivende områder, behandles med tynde nåle. Nålene stikkes enten få millimeter ind i huden, eller op til nogle centimeter ind i musklerne. Den føles normalt som en let ømhed, trykkende eller sovende fornemmelse.

Man anvender som regel 5-15 nåle, og behandlingen varer ca. 10-25 minutter. Efter 2-3 uger, svarende til 6 behandlinger, kan de positive effekter vise sig; symptomerne lindres, bevægelighed og nattesøvn bedres, og man har færre smerter.

Kilde: DSAF hjemmeside; læs mere om uddannelsen og om akupunktur

Akupunktur priser - Hvad koster en akupunktur behandling?

Find vores priser på behandling