Logo Bauerfeind

Bauerfeind

I samarbejde med Fysio-shop.dk er vi blevet certificerede forhandlere af BAUERFEIND kvalitetsprodukter. BAUERFEIND er en af verdens mest anerkendte producenter af kompressions-strømper og sportsbandager. Mange årtiers erfaring, innovation og teknologi betyder, at de er i front med i fremstillingen af produkter i høj kvalitet, specialproduceret til en aktiv livsstil.  

BAUERFEINDs produkter har gennemgået flere videnskabelige studier for effekt på både smerter og funktion, som konkluderer, at de kan være effektive til at genvinde eller vedligeholde et ønsket funktionsniveau. Om årsagen er smerter, instabilitet eller følelsen af at være begrænset i fysisk udfoldelse, findes et stort udvalg af særlig professionelle medicinske knæbandager, støttebind og knæskinner. 

Fælles for produkterne fra BAUERFEIND er, at der er særligt fokus på den helt rigtige pasform og findes der indenfor de gængse produkter ikke den størrelse som passer dig, er det muligt at få specialsyet en bandage. Kommer du på klinikken kan vi screene, måle og rådgive om den bandage der er mest optimal for dine symptomer eller hvor du skal have ekstra støtte. Har vi ikke lige den rette type hjemme, bestiller vi den så du kan prøve den på og teste effekten sammen med en fysioterapeut Læs mere herunder om de produkter vi har tilgængelige på klinikken.

Bandager til knæ

GenuPoint er en helt nyudviklet kompressions-strap til smertelindring under og foran knæskallen. Brugen af knæstropper har været almindelig kendt længe, men udfordringen har været valg af det rigtige materiale og pasformen. Vi anbefaler GenuPoint til dem som eksempelvis døjer med springerknæ og betændelse i slimsækkene under knæskallen. 

GenuTrain bandagen aflaster og stabiliserer omkring knæleddet takket være den målrettede aktivering af knæets ledstabiliserende muskulatur. I den integrerede støttering, som omkranser knæskallen, er der placeret to såkaldte menisk-vinger som virker masserende og smertereducerende. Lige under knæskallen er der ligeledes placeret to aflastende trykpunkter. Med dokumenteret medicinske kompression i klasse to foregår en kompleks stimulering af områdets nervesystem, hvilket forbedrer koordination, sansemotorik og det naturlige bevægemønster. Kompressionen reducerer hævelse og blodansamlinger, og stimulerer til optimalt helingsforløb ved irritationstilstande. De helt nyudviklede sideskinner sørger for perfekt pasform og kontrol selv under høj-intensiv aktivitet. GenuTrain anbefales til muskel- sene- og ledbåndsskader, skader på menisk, kliniske og posttraumatiske irritationstilstande, efter komplicerede knoglebrud, før og efter knæoperation, modvirker hævelse, bruskskader og slitage, mindsker følelsen af et ustabilt knæled.  

 

GenuTrain P3 er udviklet særligt til dem som oplever gener fra knæskalsområdet som for eksempel patellofemoralt smertesyndrom, Osgood-Schlatters syndrom, løshed og seneirritationer omkring knæskallen. Her kan en særlig justeringsstrop støtte og korrigere knæskallen så der aflastes og støttes. 

  

Har du ikke brug for en bandage, men blot har brug for støtte omkring knæet, anbefaler vi Sports Compression Knee Support med kompressionsklasse to, som effekt hjælper dig til at yde optimalt. Den giver stabilitets- og tryghedsfølelse og modvirker hævelse omkring knæet under og efter aktivitet.

Bandager til fod

Bandager til foden hjælper dig med at opretholde højest mulige funktionsniveau, når der er problemer med fodleddet eller har fodskader. 

Har du eksempelvis problemer med irritation omkring achillessenen, anbefaler vi Achilliotrain Pro bandagen, som giver støtte og kompression. Har du problemer med leddet omkring anklen, så kan vi anbefale Malleotrain S, der med kompression og justerbar velcro-strap skaber sikkerhed og stabilisering. Har du problemer med din storetå, så kan enValguLoc tåskinne hjælpe dig med at få korrigeret den til en mere korrekt stilling – eksempelvis imens du sover.

Vaskeposer  

Vi anbefaler, at man altid skyller eller vasker sin bandage eller strømpe efter man har brugt det. Til vask kan vi anbefale en vaskepose som både beskytter dine kompressionsstrømper, og er med til at forlænge deres levetid. 

Kompressions strømper

Kompressionsstrømper kan bruges til både dagligdagen og til sport. Effekten på kredsløbet gavner både eliteudøvere, seriøse motionister, personer med trætte ben og fødder og virker aflastende for dem som for eksempel døjer med åreknuder i benene. Vi tilbyder et stort udvalg af løbe- og kompressionsstrømper videnskabeligt testet ud fra skrappe tyske medicinske standarder, som udmærker sig ved særdeles god komfort og holdbar kompressionseffekt. 

 

Løbe kompressionsstrømper 

 

Løbekompressionsstrømper til fysisk aktivitet har med god grund vundet mere og mere frem. De rette strømper have stor betydning for forebyggelse og aflastning for såvel konkurrence løberen som for fritidsløberen 

Der er flere fordele ved at bruge løbekompressionsstrømper. De kan nedsætte træthedsfornemmelse og de små vibrationer i benene, kompressionen kan øge blodcirkulationen og hjælpe til en mere effektiv restitution. Effekten medvirker til optimeret heling af idrætsskader i ben og fødder, og kan afhjælpe hævelse, smerter og overbelastningsskader.  

 

Vores fysioterapeuter er alle certificerede og klar til at rådgive omkring hvilken type og størrelse der vil passe bedst til dig.  

Rejsestrømper (kan bestilles ved henvendelse) 

Rejsestrømper er meget kendt til eksempelvis flyrejser, men kan ligeledes have gavnlig effekt på kredsløbet i dagligdagen, hvis du har et arbejde hvor du står eller går meget. Med kompressionsstrømper formindsker du ikke kun træthed i fødder og ankler, men også risikoen for kredsløbsproblemer i benene.  

Rejsestrømper ofte produceret i tykkere materialer end eksempelvis løbestrømper. BAUERFEIND tilbyder såvel de kendte typer, men også tyndere støttestrømper, lår- og strømpebukser med støtte i flot design. Fælles for modellerne er, at de har god pasform, er lette og åndbare. 

To gode eksempler på rejsestrømper er VenoTrain Act Cotton som har et markant rib-look og giver stor støtteeffekt (280den) og VenoTrain Act Microfiber som er en moderne og superbehagelig hverdagsstrømpe med et højt antal mikrofibre, hvilket gør den utrolig let, blød og åndbar.  

Disse to modeller er meget velegnede til rejser og dagligdags brug ved længere tids stående eller siddende stillinger. Fælles for begge strømper er, at du vil opleve mindre træthedsfølelse i dine fødder, ankler og underben. Samtidig forebygger du kredsløbsproblemer og modvirker blodpropper, karsprængninger og åreknudedannelser. 

Fysioterapeuterne på Middelfart Fysioterapi kan hjælpe med opmåling så du får den helt rigtige størrelse og pasform.