En bedre løber, eller mangler du tilløb til at komme igang?

Rådgivning, trænings- og løbe program, samt mulighed for

superviseret løbetræning med fysioterapeut Morten K. Schrader

  • Om du er nybegynder eller har løbet i nogen tid kan det være hensigtsmæssigt at få gode råd og optimering ved en kvalificeret fysioterapeut.

 
Hos Middelfart fysioterapi kan vores dygtige fysioterapeut Morten K. Schrader lave screening, personligt målrettet træningsprogram og vejlede dig så du kan få det optimale ud af din træning, eller komme igang uden skader 
Målet er dit og derfor er alle forløb individuelle. Om du vil følges igennem hele dit løbeprogram eller blot screenes og få gode råd er op til dig.
Formålet er for dig som vil:

 

  • Løbe halvmaraton med 10km/t

  • Har lyst til at løbe superviseret.

  • Har svært ved selv at komme afsted.

  • Oplever smerter ved fx løb.

Forløbet indeholder:

  • 45 min individuel samtale hos fysioterapeut Morten Schrader, her snakker I om dine mål og erfaringer.
  • 3 måneders individuelt løbe program med telefonisk opfølgning efter 1½ og 3 måneder. 

  • Du får træningspakke med elastik og træningsprogram

  • Du vejledes i forebyggende træning.

Er du interesseret og klar på at komme i bedre form?

Så kontakt os på nedenstående formular og du vil blive kontaktet hurtigst muligt. 

 
 Morten K. Schrader er netop uddannet kost- og sundhedsvejleder.
Måske kunne du tænke dig at kombinere en sundere livsstil med løb. Middelfart Fysioterapi  kan hjælpe dig med hele pakken. Læs mere her. 

12 ugers løbehold inklusive screening, program og vejledning

Pris: 500 kroner for en løbekonsultation inkl. program. 

Træningen foregår uden henvisning fra lægen. Der er ikke tilskud fra sygesikring Danmark. 

10 gode grunde til løbe

Regelmæssig løbetræning har flere sundhedsmæssige gevinster. Her er nogle af dem:  

Du styrker kredsløbet

Løb er super effektiv kredsløbstræning. Når du løber en tur kommer både hjertet og blodkar på arbejde for at kunne levere tilstrækkelig med ilt til musklerne. Dette er med til at styrke dit hjerte, sænke blodtrykket og kolesterolet i kroppen og nedsætte risikoen for åreforkalkning og blodpropper.

Du forbrænder masser af kalorier

En rask løbetur hjælper dig på sigt med at holde vægten og kan hjælpe dig med at slippe af med overflødige kilo. Når du løber, kommer kredsløbet og kroppens mange store og små muskler på arbejde hvorved du øger din forbrænding. Samtidigt er løb og anden motion med til at forbedre kroppens evne til at regulere din appetit, så du bliver mindre tilbøjelig til at overspise.

Du beskyttes mod diabetes

Motion, herunder løb, styrker kroppens evne til at regulere blodsukkeret og nedsætte risikoen for type 2-diabetes. Når du løber eller dyrker andre former for motion, bliver cellerne i kroppen, bedre i stand til at bruge sukkeret i blodet og øge sukkeroptagelsen i musklerne.

Ifølge undersøgelser kan regelmæssig motion kombineret med vægttab faktisk næsten halvere risikoen for udvikling af type 2 diabetes.

Du styrker knoglerne

Løb er det, der kaldes vægtbærende træning, hvor du for hvert skridt skal flytte din egen vægt og samtidig får du stød op gennem kroppen, når du lander med en fod i jorden. Dette er med til at få kroppen til at danne knoglevæv, styrke knoglemineraltætheden i knoglerne og derved modvirke osteoporose også kaldet knogleskørhed.

Du reducerer stress

Løb skaber mental ro og giver hjernen en pause. Samtidigt øger det produktionen af en lang række vigtige hormoner i kroppen, herunder stresshormonet kortisol, men også en stribe andre hormoner og signalstoffer, der bidrager til at dæmpe angst og booste humøret, herunder bl.a. dopamin og serotonin. Hvis du løber regelmæssigt, kan du desuden øge din tolerance overfor stress.

Du holder de små grå i form

Når du dyrker løber eller dyrker andre former for motion, der får pulsen op, øges blodgennemstrømningen i hele kroppen – også i din hjerne. Den øgede blodgennemstrømning holder karrene elastiske og fører mere ilt til hjernen og stimulerer således både din indlæringsevne og hukommelse.

Endvidere viser undersøgelser, at regelmæssig motion holder hjernen i form, reducerer forskellige aldringsprocesser i hjernen og formentligt beskytter mod Alzheimers og andre typer af demens.

Du nedsætter risikoen for kræft

Løb mindsker desuden risikoen for at udvikle visse former for kræft. Faktisk viser ny forskning, at løb og andre former for motion i særlig grad minimerer risikoen for kræft i bl.a. lever, mave, tyktarm, bugspytkirtel og bryst.

Du dæmper smerter

Når du løber, men også hvis du dyrker andre former for motion, sker der en række kemiske processer både i din hjerne og krop. Løb sætter blandt andet skub i frigivelsen og koncentrationen af endorfin – et hormon, der er kroppens egen smertestiller, og som er tre gange mere effektive end morfin.

Du sover bedre

En god nats søvn er vigtigt for dit helbred, din energi – og dit generelle velbefindende. Og du sover faktisk bedre, når du har brugt kroppen fysisk.

Undersøgelser med forsøgspersoner, der led af søvnproblemer, har vist, at de faldt hurtigere i søvn på de dage, hvor de løb en tur, end de gjorde på de dage, hvor de ikke løb, og de sov også bedre og længere.

Kan give øget sexlyst

Udover de mange sundheds- og helbredsmæssige fordele, har undersøgelser også vist, at løbetræning forbedrer tilfredsheden med egen krop, hvorved man typisk vil få mere lyst til deres partner.