Gravid med bækkensmerter!

Middelfart Fysioterapi tilbyder massage, behandling og rådgivning om bækkensmerter, samt træning med mulighed for individuel instruktion og holdtræning blandt andet i varmtvandsbassin.  Vi har en særlig graviditetspude hvor det er muligt for de fleste, at ligge på maven, hvilket kan være meget behageligt og aflastende. Vi har desuden på klinikken tilknyttet en gynækologisk fysioterapeut som er specialiseret i behandling af bækkensmerter både før og efter fødslen.

Krop og fysik satte i april fokus på graviditet og smerter i bækkenet som du kan læse et uddrag fra her:

 

Gravid med bækkensmerter: Når det gør ondt at være gravid!

Bækkenet er et af de områder der forandres allermest under en graviditet. Allerede tidligt i graviditeten begynder led og ledbånd at blive bløde på grund af den hormonale påvirkning – det skal sikre at bækkenet under fødslen kan give efter og udvide sig. Musklerne omkring bækkenet og i lænden skal tilpasse deres arbejde til den voksende mave og den øgede vægt, og kropsholdningen ændres. Disse faktorer er sandsynligvis en del af årsagen til at mange gravide kvinder får smerter omkring bækkenet, men man kender faktisk ikke den præcise forklaring

Graviditetsrelaterede bækkensmerter er en ufarlig tilstand, som i langt de fleste tilfælde forsvinder i løbet af de første tre måneder efter fødslen. Symptomerne kan være smerter foran ved kønsbenet eller bag i bækkenet ved korsbenet, og kan stråle ud til lysken eller ned i benene.

De fleste gravide mærker lidt til disse bækkensmerter, men for nogle bliver smerterne så indgribende at det bliver svært at klare dagligdagen. Smerterne opstår som regel midt i graviditeten, de tager ofte til i styrke i løbet af dagen, kan svinge meget fra dag til dag, og de kan forværres af belastninger. Ofte kommer smerterne først et stykke tid efter at man har gjort det der provokerer leddene.

Har du smerter i bækkenet, kan det måske give anledning til bekymring, og det kan være svært selv at afgøre hvordan du skal tolke og håndtere smerterne. Det kan en fysioterapeut hjælpe dig med, så du kan føle dig tryg og begrænse dine gener så meget som muligt.

Der er heldigvis meget du selv gøre for at mindske bækkensmerterne. Blandt andet kan du aflaste dit bækken ved at ændre på dine vaner, og du kan holde dig aktiv og træne. Behandling hos en fysioterapeut kan også være relevant.

Læs hele artiklen her.

Andre nyheder: