Bassintræning for gravide
Træning i varmtvandsbassin

Træning i varmtvandsbassin for gravide

Fysioterapeut Nanna har flere års erfaring med bassintræning ved aftenskolen og har nu oprettet et attraktivt bassinhold for gravide.

Holdet henvender sig til gravide, der ønsker en skånsom, men samtidig effektiv træning af hele kroppen. Man kan deltage uanset hvor i graviditeten, man er, og bassintræning er oplagt hvis man døjer med graviditetsrelaterede gener, såsom smerter i bækken og lænd. Ingen graviditet er ens, derfor tilpasses øvelserne til den enkelte uanset behov. Der laves øvelser med og uden redskaber, hvor hele kroppen bevæges igennem.

Kom med og vær med og oplev vægtløsheden og få muligheden for at få rørt din gravide krop på måder, du ikke troede var muligt. 

 

Mandag 16:00 - 16:40

Gravid i bassin træning

OPSTART 27/5 – 2024

Tilmelding og pris

8 ugers træningsforløb: 1050 kroner.

Kontakt klinikken for tilmelding på: Info@middelfartfysioterapi.dk eller ring til vores kliniktelefon 64.41.02.73

Træningen foregår både med og uden henvisning fra lægen, det er muligt at få tilskud hvis du er medlem af sygesikring Danmark.

Der er løbene optag og du kan deltage uanset hvor langt du er henne i din graviditet. Det er muligt at fortsætte efter 8 uger med yderligere et forløb.  

Bassintræning i varmtvandsbassin (34,11 grader) for gravide ved Middelfart Fysioterapi foregår på Sano Middelfart som ligger i kort afstand fra klinikken. 

Fordele ved at træne i bassin som gravid 

Der er mange fordele ved graviditetstræning i varmtvandsbassin da  træning med vandets opdrift føles lettere og er blidere ved muskler og led, som ofte er ømme, når du er gravid. Det varme vand er derudover med til at løsne de ømme muskler, og under selve graviditetstræningen kan du pga. vandets opdrift føles let og ubesværet. Det er en rar måde for dig som gravid, at styrke muskler og led.
Motionen holder dig i form under selve graviditeten og med graviditetstræning giver du dig selv muligheden for at træne og socialisere dig med andre gravide kvinder under afslappede forhold. Særligt kan du drage fordel af træningen for Konditionstræning, styrke af mave, ryg og ben, bækkenbundstræning.

Træning i varmt vand er ideelt, for dig som er gravid. Vandets opdrift letter belastningen på din krop, så du kan bevæge dig frit samtidig med at varmen hjælper dig, der har tendens til ømhed og smerter i fx ryg eller bækken. Under træningen vil der være fokus på at styrke og afspænde de muskelgrupper, som oftest bliver ømme i løbet af graviditeten, herunder ryg, mave, skuldre og hofter. Flere studier peger på, at motion under graviditeten ikke kun gavne dig, men også dit kommende barn, idet komplikationer før og under fødslen mindskes hos dem, der holder sig i form under deres graviditet.